Kartini

Kartini

Kartini

Religion is designed as a blessing, it should form a bond between all the creatures of God, white or brown, of every station, sex and belief, for all are children of One Father, of one God. […] Ah, if this were but understood. But we are so harnessed down by form that we are sometimes driven against all religion; the followers of one dogma look down upon the followers of another, despise, hate and, sometimes, even persecute them […]”

~ Raden Adjeng Kartini, Door duisternis tot licht (Letters of A Javanese Princess), translated by Agnes Louise Symmers, Kessinger Publisher, 2005, pp 206.

———

Selamat Hari Kartini. Sayang sekali saya ga bisa bikin postingan panjang ala Alex. 😦

18 Responses to “Kartini”


  1. 1 Mas Gentole 21/04/2009 at 6:48 PM

    Give me one reason why we need to commemorate Kartini’s day?

  2. 2 lambrtz 21/04/2009 at 7:12 PM

    La it’s in our calendar! As simple as that 😀

  3. 3 lambrtz 21/04/2009 at 9:33 PM

    @Mas Gentole

    Teman saya bilang gini:

    Dina Utami: seroiusly, those who can’t feels sympathy for her struggle, be thanksful for what she’s done do not need to commemorate her
    Dina Utami: saya sih perempuan, dari jawa pula
    Dina Utami: baca bukunya, mbayangin klo saya ada di posisinya
    Dina Utami: whoaaa…I wont be able to survive I guess

  4. 4 Disc-Co 21/04/2009 at 11:11 PM

    Saya dulu pernah nonton di salah satu stasiun televisi Indonesa, katanya ada kemungkinan kalau Kartini itu hanyalah sebuah tokoh fiktif.

    Ada yang bisa klarifikasi? 😕

  5. 5 lambrtz 21/04/2009 at 11:46 PM

    Hidup konspirasi ! :mrgreen:

  6. 6 Mas Gentole 22/04/2009 at 1:02 AM

    @lambrtz

    Hoo…

    @disc-co

    The past and the future are fictions.

    You can say anything you like. 😀

  7. 7 Emina 22/04/2009 at 9:10 AM

    kok saya nulis di sini jadi balik kebalik…. aneh*ssetrs*

  8. 8 Lumiere 22/04/2009 at 12:40 PM

    *membaca quote*
    saya pikir yg punya blog ini…
    *masih kepengaruh hasil fesbuk kemaren*

    betewe, kau ngisinya pake kepribadian siapa?
    kok hasilnya bo’ong semua.. 😈

  9. 9 lambrtz 22/04/2009 at 12:45 PM

    @Mas Gentole

    Hoo… 😮

    @Emina

    He? :?™

    @Lumiere

    Jah, saya dikira ateis beneran 😆
    Kuis ngaco jangan dipercaya dong, lihat basic information saya aja 😆

    Lah, hasil bo’ong gimana? 😕

  10. 10 Lumiere 22/04/2009 at 12:59 PM

    Lah, hasil bo’ong gimana? 😕

    salah satunya adl Bahwa lamberd itu polos, jauh dari maksiat! 😈 ngaco!

  11. 11 javanese 22/04/2009 at 3:16 PM

    javanese desu,
    douzo yoroshiku

  12. 12 jensen99 22/04/2009 at 10:30 PM

    Kartini gagal memerahkan tanggal di kalender. Saya tetep nguli hari itu…

  13. 13 Arm 23/04/2009 at 9:14 AM

    hidup Ibu Kartini
    *ibu kos saya maksudnya 😛 *
    *dilempar sendal*

    salah satunya adl Bahwa lamberd itu polos, jauh dari maksiat! 😈 ngaco!

    😆 😆 😆

  14. 14 Rukia 23/04/2009 at 3:05 PM

    rukia^^ [tanya] ada yang punya bukunya R.A Kartini? kalo ada kirim ke saya, or beli di mana?

  15. 15 Bims 23/04/2009 at 6:37 PM

    Aku lebih suka “quote” yg pertama
    sederhana tapi mengena 😀

  16. 16 Snowie 23/04/2009 at 8:13 PM

    :: Rukia

    coba aja nyari di Gramed, pastinya ada khan….? 😉

  17. 17 Rukia 24/04/2009 at 11:01 AM

    ^ gramedia di tempat saya nggak ada mbak 😦

  18. 18 lambrtz 25/04/2009 at 11:43 PM

    @Lumiere & Arm

    :-”

    @javanese

    Ya, salam kenal juga. Saya juga orang Jawa kok 🙂

    @jensen99

    Saya juga

    @Rukia

    Kalo yang ini saya dapet di Google Books.

    @Bims

    La tulisan ning buku kaya ngene je 😕

    @Snowie

    Makasih atas bantuannya 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




lambrtz looks like this

Me

You can write comments in any language that you want, but please bear in mind that I only understand 4 languages: English, Indonesian, Javanese and Malay.

Archives

Categories

April 2009
S M T W T F S
« Mar   May »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Click to view my Personality Profile page