After Reading 5 Centimetres Per Second Manga

  1. Takaki now belongs to the League of Uber-Foolishness. That’s 23 levels below the Premier League of Awesomeness. He was in the 15th level of the pyramid.
  2. Akari, whilst still sharing a bit of Takaki’s trait, is much better.
  3. Kanae looks cute, energetic, and sexy, despite being flat-chested, as she proclaimed. Not that I hate flat-chestedness, anyway. It’s just too bad that I often resent unambitious people, but at least she made that effort. Having said that, it might be the case that I grew slight interest to her; too bad again, she’s not real.
  4. That surfer guy in the last chapter looks adorable. I mean behaviourally.
  5. How much feeling is a male person allowed to show? That’s the question I have been asking for quite some time. It seems to be the gender requirement, emerging from biological and cultural evolution, that a man is expected to behave more rationally, instead of being emotionally-driven, and that is also why I adhere to near-stoicism (well men are still human being after all, hence the near- prefix). I, as an INTJ, don’t like being emotional, and also don’t like being in emotional situations as well. That’s why I also choose to work in a field in which my I deal mostly with logic. Nevertheless, being emotional is sometimes inevitable, even for ones like me, but it’s like the society is against touchy-feely men. “Wooo bocah kae gembeng tenan. Wong lanang kok gembeng.” Something like that.

4 Responses to “After Reading 5 Centimetres Per Second Manga”


  1. 1 jensen99 15/09/2011 at 4:55 PM

    1] Ada manganya? Kok gak ada yang cerita…😐
    2] Kata that di point ketiga tu maksudnya apa?😕
    3] Point kelima. Menunjukkan perasaan tu tergantung tujuannya sih. Kalo sekedar berani malu tuk nyatakan cinta ya gpp. Kalo menye2 gak jelas ya jangan. Intinya kalo showing emotion itu bertujuan untuk mendapatkan atau mempertahankan cewek, ya gpp. Kalo kalo tuk meratapi yang telah pergi, atau panik karena ceweknya keknya mo pergi, mending dikendalikan.😉

    Relationship is totally emotional situation. Kalo kita jadi robot pas pacaran, nanti dia ragu apa dia dicintai atau tidak.:mrgreen:

  2. 2 lambrtz 15/09/2011 at 5:02 PM

    1] Ada, plus si penguin juga udah kasih tahu sebenernya di wall FB dia beberapa hari lalu.:mrgreen: Anyway, saya juga baru tahu waktu baca komen orang di blog Bang Ando. Silakan googling, langsung ketemu kok.😛 Scanlation+terjemahan baru lengkap Agustus tahun ini, BTW.

    2] Mengacu pada adegan yang ada di manga tapi ga ada di anime. Daripada ngasih spoiler, silakan baca dulu aja, ntar juga tahu.😛

    3] Aha, I see. Walaupun saya lebih menganut konsep relationship = 50% rasio dan 50% emosi, makasih, inspiring jawabannya. Berguna untuk empunya blog ini yang…tahu sendiri kan:mrgreen:

  3. 3 Butterfly Menikmati Dunia 15/09/2011 at 7:54 PM

    “Berguna untuk empunya blog ini yang…tahu sendiri kan”

    Empunya blog yang bagaimana maksudnya? Tolong digambarkan *memancing*

  4. 4 lambrtz 15/09/2011 at 7:58 PM

    Silakan lihat postingan sebelumnya.😛


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




lambrtz looks like this

Me

You can write comments in any language that you want, but please bear in mind that I only understand 4 languages: English, Indonesian, Javanese and Malay.

Archives

Categories

September 2011
S M T W T F S
« Aug   Nov »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Click to view my Personality Profile page